Skip to main content

O nas

Jakość i tradycja są dla nas najważniejsze
"Wypieki z tradycją, pasją i sercem"

to motto firmy rodzinnej Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”, która powstała w 1971 roku w Orzeszu, a w 1986 roku przeniosła się do nowej siedziby w Pszczynie. Od samego początku właściciele Wanda i Wiesław Brzęczek postawili na jakość wyrobów, sumienność i uczciwość w stosunku do klientów. Ta maksyma zaowocowała powstaniem kilkunastu własnych punktów sprzedaży i sklepów z kawiarniami w Pszczynie, Woli, Czechowicach-Dziedzicach, Tychach, Bielsku-Białej, Pawłowicach i Ustroniu.

Kolejne pokolenia nadają naszym piekarniom tradycji

Tatiana, Szymon i Tomasz to następne pokolenie w tej firmie, które nadal ją rozwija i inwestuje w nowe lokale handlowe.
Piekarnia-Cukiernia „u Brzęczka” zatrudnia ponad 120 osób, bierze aktywny udział w życiu publicznym. Mając na uwadze dobro społeczne świadomie wspomaga od wielu lat fundacje: Dr Clown, Zdążyć z Pomocą, Dom Kulejących Aniołów i inne.
Wyrazem uznania dla firmy są przyznane jej tytuły i odznaczenia, m.in. Firma z Jakością, Firma z Przyszłością, Krajowy Produkt Przyszłością Polski, Wiarygodny Partner. W 2020 roku chleb "z łopaty" otrzymał certyfikat Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej.

W 2012 roku Wiesław Brzęczek otrzymał tytuł Rzemieślnika Roku, a zakład został uznany przez Izbę Rzemieślniczą za najlepszego pracodawcę w regionie.
W Piekarni-Cukierni „u Brzęczka” wykształcono do tej pory142 uczniów w zawodzie piekarz i cukiernik.

Najlepsza jakość wyrobów

Nasze wyroby produkowane są z najlepszej jakości produktów.

Our Philosophy