Witamy!

Piekarnia - Cukiernia "U Brzęczka"
Dowiedz się więcej

Polecane wyroby



Produkcja

produkcja1Chleb, podstawa naszego żywienia, może mieć swoje oblicza.

Oblicze tradycyjne to chleb, który piekła kiedyś nasza babcia i prababcia, pachnący, doceniany przez domowników, znaczony przed spożyciem znakiem krzyża, spożywany do ostatniej kromki, a jego okruchy skrzętnie zbierane. Tradycję tę przyjęły piekarskie zakłady rzemeślnicze - to w nich chleb jest nadal szanowany, doglądany, dotykany rękami piekarza, ręcznie formowany, sprawdzany czy się dopiekł, pieczony z najlepszych gatunków mąki, na naturalnych kwasach bez dodatku sztucznych środków.

produkcja2I my pozostaliśmy przy tradycyjnej produkcji chleba codziennego pszenno - żytniego. Jego receptura i sposób produkcji jest tajemnicą zakładu. Nie jest natomiast tajemnicą, że wyuczenie dobrego piekarza jest nadal sztuką, gdyż do tego trzeba woli pracownika i zdolności, "bo nie z każdej mąki będzie dobry chleb!".

Przez ostatnie dziesiątki lat piekarnie rzemieślnicze były oblegane przez klientów, którzy doceniali chleb smaczny i zdrowy. Produkcja naszej firmy, jak wielu innych piekarni rzemieślnicznych, była przeciwwagą wobec morza produkcji prze- mysłowej chleba.

W trosce o dobry smak wszystkich wyrobów, możemy pochwalić się stale wzrastającym popytem na nasze produkty i zadowoloną choć wymagającą klientelą.

Polecamy książkę:
"Legenda o chlebie"
legenda o chlebie sckil top produkt stprp firma rodzinna