Witamy!

Piekarnia - Cukiernia "U Brzęczka"
Dowiedz się więcej

Polecane wyroby



Wyroby cukiernicze i lody

Ciasta biszkoptowe

1biszkoptowe

Ciasta biszkoptowe to lekkie ciasta przyrządzane na bazie jaj z małym dodatkiem mąki pszennej i cukru. W niektórych recepturach część mąki pszennej w biszkopcie jest zamieniona na mąkę ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę.

Delikatny biszkopt stanowi zwykle podstawę ROLAD, TORTÓW lub CIAST DESEROWYCH Z GALARETKĄ. Może występować również w postaci małych BABECZEK wypiekanych w niewielkich, specjalnych foremkach.

Ciastka biszkoptowe stanowią najliczniejszą grupę ciastek. Do przekładania można stosować różnego rodzaju kremy, masy orzechowe, migdałowe lub owocowe. Ciasta mają różny kształt i wykończenie: oblewane polewą kakaową, pomadą, galaretką, smarowane kremem, ozdabiane owocami lub posypkami.

Smacznego :)

 

 

Polecamy książkę:
"Legenda o chlebie"
legenda o chlebie sckil top produkt stprp firma rodzinna